субота, 2 травня 2020 р.


Вісім правил Дейла Карнегі, які принесуть Вам душевний спокій і щастя:

1. Поводьтеся життєрадісно і Ви почуватиметесь життєрадісним.
2. Ніколи не намагайтеся помститися вашим ворогам, тому що цим Ви завдаєте собі більшої шкоди, ніж їм.
3. Замість того, щоб хвилюватися через чиюсь невдячність, не сподівайтесь на вдячність. Пам’ятайте, що єдиний спосіб знайти щастя - не чекати вдячності, а творити добро заради власної радості.
4. Вдячність — така риса характеру, яку слід виховувати. Тому, якщо хочемо, щоб наші діти були вдячними, необхідно вчити їх цьому.
5. Ведіть рахунок своїх успіхів, а не своїх неприємностей. У житті треба ставити перед собою дві мети. Перша - здійснення того, чого Ви прагнули. Друга - вміння радіти досягнутому.
6. Не уподібнюйтесь до когось. Знайдіть себе і залишайтеся собою, адже уподібнення - недопустимо!
7. Коли доля дає Вам лимон, намагайтеся зробити з нього лимонад. Найважливіше у житті полягає в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Справді важливим є уміння скористатися втратами. Це потребує розумових зусиль, у цьому й полягає різниця між розумною та нерозумною людиною.
8. Забувайте про свої неприємності, намагайтеся дати трохи щастя іншим. Якщо Ви робите добро для інших, Ви, насамперед, допомагаєте собі.







ПОРАДИ НА ШЛЯХУ ДО ЩАСТЯ:
Перж за все визначтесь, що для Вас є «ЩАСТЯ» і знайдіть сенс навіть у рутині.
Женіть геть печаль і сумні думки. Пам’ятайте, що в житті бувають моменти і ситуації, які Ви не можете змінити, тому намагайтеся спокійно реагувати на них. Хтось колись сказав: «Якщо не можеш змінити ситуацію, зміни ставлення до неї».

Примусьте себе посміхнутися. Сміх розслаблює м’язи, покращує кровообіг, нормалізує артеріальний тиск, стимулює вироблення гормонів, що знижують стрес.
Постійно дякуйте життю за приємні дрібниці, які Ви раніше не помічали. Намагайтеся знаходити позитив, навіть у самій неприємній ситуації. Пам’ятаєте вислів «Щастя заразне»? Побільше спілкуйтеся з веселими, життєрадісними людьми і перестаньте обговорювати свої проблеми зі скигліями і страждальцями.
Не забувайте про близьких Вам людей, які зробили Ваше життя багатшим і яскравішим, приділяйте їм більше своєї любові й уваги. Будьте менш критичні до вчинків інших людей. Сприймаючи їхні вчинки та дії як належне, Ви уникнете багатьох негативних емоцій, які отруйні для Вашого життя.
Забудьте про заздрість. Вона здатна безповоротно отруїти Вам життя. Кому і чому можна заздрити? Ви самі унікальні і все у вас буде добре. Не відмовляйтеся від підтримки близьких. Виробляйте хороші звички. Окресліть маленькі цілі на шляху до великої мети.
І на останок – РЕЦЕПТ ЩАСТЯ: «Візьміть чашу терпіння, влийте туди повне серце любові, киньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть гумору, посипте добротою, додайте якнайбільше віри. Усе це добре перемішайте, з’єднавши з усім вашим життям – і будьте щасливі!»

Немає коментарів:

Дописати коментар